13 Haziran 2007 Çarşamba

Metal ve Metallica !

Gerçek Metallica !

Arkadaşlar bu makaleyi yazma gereği duydum, çünkü gerçekten Metallica'yı çok farklı tanıyanlar ve ondan farklı şeyler bekleyenler var sanırım. Metallica bu işe başlarken ne sözler verdi ne yeminler etti. Ama gördük ki, bu yeminlerinden vazgeçtiler ...





1) Arkadaşlar ilk olarak lütfen şunu anlayalım. Metallica Trash Metal'in ilk albümü olan Kill'em All u çıkardılar.Ve Ride The Lightning de ayrı bir sound yakaladılar. Sound'un adıda Heavy soundlarını barındıran Thrash olmuştur.Yani Metallica bir Metal grubudur. Metal'i benimsemişlerdir. Bunu kanıtlayan birsürü söz sarfetmişlerdir, sayısız yeminler etmişlerdir. Yani hardcore, pop, ya da Nu-metal grubu değildir. Kesinlikle Thrash Metal'dir.

2) Metallica'nın metal olmayan şarkılarını benimseyen arkadaşlarımız, metallica **** (metal türüne ait olmayan eserler) şarkılarına benziyen şarkılar yapsın demesin.Çünkü yanlış grubu seçmiş olur.Metallica ilk 4 albümüyle gerçek, asıl, öz Metallica'dır.Bunu kendisi söylemiştir. Kirk Türkiye'ye geldiğindeki bir röportajında röportajında "En sevdiğim Albüm Master of Puppets ve en sevdiğim şarkı da M.o.P dur" demiştir.Yani Metallica'dan kesinlikle Some Kind of Monster , ya da Low Man's Lyric, Loverman gibi şarkılar beklemeyin.Ha güzel olabilir.Ama grubu Metallica değil.

3) Bakın, genç arkadaşlarımız bilmez Metallica'nın geçmişini sanırım.Metallica ilk çıktığında söverdi, makyajlılara, iki de bir "oh baby" diyen özenti metal gruplarına.Metallica onlar gibi olmamaya yemin etmiştir Ride The Lightning zamanında.Ama ne zaman Lars'ın önsezileri ortaya çıktı, değişimde kaçınılmaz oldu.

4)Kesin ve kesin MTV ye karşı çıkan her defasında onu aşağılayan ve James'in "Fuck MTV, asla klip çekmeyeceğiz!" sözüne sahip olan Metallica, Bu yoldan vazgeçer ve klip çeker.Ve Patlak bundan sonra başlar.Grubum kurucusu Lars olduğu için söz geçiremezler tabi Lars'a. Ve günümüze Load Reload gibi içinde hoş şarkılar bulunan albümleriyle damgasını bulurlar.Bakınız hoş diyorum, çünkü gerçekten güzel şarkılar, kuşkusuz.Fakat Metallica fanlarına bu albümler için yeminler etmedi.

5) "Metallica mükemmel gruptur.Load, Reload süperdir." ya da "Vay be Some Kind of Monster, işte köklere dönüş bu olsa gerek" diyorsanız allaşkına bi geçmişi araştırın.Çünkü sorunuzun cevabı orada olacaktır.

6)Ve son olarak St.Anger olarak karşımıza çıktılar.Yapımcı Bob Rock 'un bası eline almasıyla bu albüm tamamlandı, ama ne tammalamak.Albümün iyi karşılanmadığını grup elemanları da biliyordu.St.Anger turu konserlerinde Son albümlerinden iki şarkı çalıp 50 tane eski ( özellikle ilk 4 albümden ) parçalarını çalıyorlardı.Esasında Metallica da herşeyin farkında ama ok birkere yayından çıktı.Rob gruba katılınca "Metallica - Köklere Dönüş " adı altında bir manşet aldı başını gitti müzik dergilerinde.Acaba ne kadar doğru bunu çıkacak albnümde göreceğiz. ( St.Anger da Rob Trujillo bas gitarda değildir.)

Lütfen Metallica'nın geçmişini biryerlerden edinin okuyun.İsteyen arkadaşlara gönderebilirim.Uzun ama anlamak isteyen arkadaşlara daima yardımcı olurum.Metallica doğru tanıyalım sevgili arkadaşlar.Kesinlikle günümüzdeki gruplarla kıyaslamayalım.Çoğu arkadaşımız doğmadan öldü Cliff Burton babamız.Onun kalitesini anlamak, Metallicanın geçmişini, özünü anlamak demektir.Gerçekleri arayalım.

---------------

Metallica çok ünlü oldu, çünkü fazlasıyla emek verdi.Ama nedense bunu kötüye kullandılar.Bende Metallicacıyım bende metalciyim ayaklarında herkez.Ya böyle bir saçmalık olur mu.Insanlar "sırf başkaları yapıyorlar diye" ona yöneliyorlar.Onu anlamak lazım.Şimdi bir adam Metallica süper ya.One ve frantic şarkıları mükemmek diyorsa o adam kafasını kuma gömsün daha iyi.Çünkü o iki şarkı "Metal-pop" gibi birleşmez ikilidir.Ama millet sırf metallica yaptı diye " Ooooo süper " diyor.Bu mudur anlayış?Bugün dinleyip yaprın küfür eden kişilerden olmayınız sevgili arkadaşlar.Gene diyorum gene diyorum Metallica ilk4 le var oldu.Sonra Metallica değil.Bunu kendileri söylüyor.Eminim " One - Frantic " diyenler eminemde dinler, Hande yenerde, likin parkda, korn'da bilmem ne de.Tarzınızı bulun ona göre davranın.Trash'sa trash'a yönelin , heavy ise heavy, death ise death, rap ise rap, pop ise pop.Özentilik yapmayın, kendiniz olun, kişiliğinizle önplana çıkın.


*Not: Metallica'ya duygusal yaklaşmak, sadece sevdiği için "Heavy" gibi kılıflara sokmak, Load, Reload albümlerini savunup saçmalamak yasaktır !

Unutmayın butası koyu bir Heavy Metal Portalıdır.Yani HMTR'dir ! Heavy Metal kilometre taşlarını görmezden gelerek "En büyük Metallica" anlayışını bırakın artık.

Aşağıya Hear'n Aid - Stars'ın Online video linkini koyuyorum. Bunu izlemeyen lütfen ama lütfen ileri geri konuşmasın Heavy Metal Hakkında.Bakın bakalım nerede Metallica'nın ilk 4 albüm sonrası, nerede bu kilometre taşları ?

http://www.youtube.com/watch?v=qZktrrqT1A0&search=hear%20aid%20stars


Her zaman dediğim gibi;

-Judas zekası
-Sabbath kültürü
-Manowar savaşı
-Maiden terbiyesi
-Scorpions gücü
-Kiss fizyolojisi
-Ozzy osbourne kavrayışı
-Mercyful Fate dehası
-Mötley Crüe çizgisi
-Whitesnake karizması
-Dio haykırışını


kavramışsa bir insan zaten Heavy Metal'i kavramış demektir. Metallica'yı kavramak Heavy'yi kavramak değildir. Zaten Metallica Heavy yapmadı. Thrash yaptı. Bunu kendileri de diyor. Ama sonradan yemin ettikleri müzik için öldüler. Ruhları şad olsun..

Hiç yorum yok: