15 Haziran 2007 Cuma

Death Metal'in genç temsilcisi ; Zonaria !

Zonaria grubu kim mi ? Amatör Death Metal grubu , İsveç'ten bizlere mail yoluyla ulaştı. Demolarını gönderdiler ve bizden kritiklerini yayınlamamızı istediler. Biz de onları kırmadık ve elimizden geldiğince bir şeyler karaladık.
Öncelikle grubu biraz tanıyalım.Grup 2005 yılında ilk demolarını "Evolution Overdose" çıkardı.2006 yılında ikinci demoları olan "Vendered In Vain" ile yoluna devam ediyor. Albümün mixajını Jonas Kjellgren (Scar Symmetry,Centinex, Incapacity, Carnal Forge, Steel Attack) yapmış.
Grup elemanlarının yaşları 16-19 arası değişiyor.Yaş ortalaması oldukça düşük olan bir grup için süper bir çalışma ortaya konulmuş. Buna da değineceğiz. Ayrıca grup, "Impaled Nazarene" ile de 2 haftalık bir tura çıkmış.




Demonun ilk parçası demoya ismini veren parça "Vendered In Vain".Çok kısa bir introdan sonra parça hızlı davulları ile dikkat çekiyor.Aynı zamanda aksak ritimler mevcut.Parçada klavyeler iyi bir hava katmış.Uyum iyi sağlanmış."Gaz" parça tabiri sanırım uygun olur. Agresifliği vokaller sağlamış.

İkinci bir parça "Attending Annihilation"nın da "Vendered In Vain"den az kalan bir tarafı yok.Ayrıca clean vokaller kullanılmış ve başarılı olmuş.Parçadaki melodi bu bölümlerde vokallere taşınmış.Burada agresifliğin ve duygusallığın bir harmonisinden söz edebiliriz.

"Ravage The Breed" son parça ve cidden gaz bir parça olmuş.Diğer parçalardan kalite olarak farklı değil.
Yapı olarak benzer yanlar var.

Sonuç olarak demo bence iyi ve grup gelecek vaad ediyor.Aslında iki demosu olan bir grup genelde amatör yanlar sergiler ama Zonaria pek de amatör değil.Grup hakkında bilgisi olmayan birinin bu parçaları dinlediğinde ögrendiklerinden sonra şaşıracağına eminim.17 yaş ortalaması olan bir grup için mükemmel bir çalışma bence.Sweedish Death'in biraz progressivelikle yoğrulmuş tarzını sevecek herkese tavsiyem dinlesinler.Sitelerinden spacelerine ulaşabilirsiniz.

Simon Berglund - Vocals, Lead Guitars
Emil Nyström - Guitar
Emanuel Isaksson - Drums
Jerry Ekman - Bass

Web sayfası:
http://www.zonaria.com/
www.myspace.com/zonaria



Single Çalışmasının İkinci Kritiği [ Yazan: dreamflier ]
İsveçli Sweedish death/black grubu Zonoria 2005 yılında çıkardıkları "Evolution Overdose" un takipçisi "Rendered in Vain" ile karşımızda...
Demoyu incelediğimiz zaman ilk dikkatimizi çekecek nokta amatör, gayet genç ve kendi anlattıklarına göre kısıtlı imkanlara sahip grubun
oldukça profesyonel şekilde hazırladığı demo kapağı ve sunumu. Bunun yanında mixerin başında Centinex, Carnal Forge gibi efsaneler ve yeni
neslin başarılı grubu Scar Symtery ile yaptığı çalışmalar ile adını duyuran Jonas Kjellgren oturuyor.

Demonun açılış parçası "Rendered in a Vain" çok ksa bir klaye girişinin ardından Cradle of Filth benzeri riffler ile açılıyor. Bu artık klişeleşmiş death/black oyunlarının ardından kesik, hafif aksak ritmler ile devam eden parçada en başarılı anlar 02.39 dan sonra gelen ve oldukça kısa süren bass yürüyüşü. Bu hoş enstantenin ardından gitar klavye oyunları şarkının devamına orjinallik katıyor.

"Attending Annihilation" belki çok alakasız olacak ama giriş kısmı ile- sadece giriş- bana Sepultura'nın Chaos AD. dönemi hatılattı. Şarkıda kullanılan clean vokaller değişik bir hava katsa da vokalist Simon'ın brutal vokallerdeki başarısını clean vokallere taşıdığını söylemek zor. Bunun yanında şarkıdaki ısrrlı ve grindvar bateri atakları da akılda kalıcı.

Son şarkı "Ravage the Breed" ise demonun geneline yayılan death/balck havasından ziyade Sweedish death metal akımına daha yakın. Amon Amarth
severlerin yüzünü güldürecek.

Sonuç itibari ile çok genç bu grubun demosu pek fazla orjinallik taşımasa da Raise Hell, Behemoth, At the Gates, Hypocrisy ev ilk dönem Inflames hayranlarını mutlu edecek.

Grubun bizlere gönderdiği mail ;
Heavy Metal TR . COM // Keep The Heavy Metal Faith ! //
Gönderenin İsmi: Zonaria review of new demo
Gönderenin Emaili: emil@umemetal.com
İletmek istediğiniz Soru/Mesaj: Hello! I am Emil Nyström from the melodic death metal band Zonaria from northern sweden! We have reacently recorded and released our new demo "Rendered in Vain" wich is mixed by Jonas Kjellgren (Scar Symmetry,Centinex, Incapacity, Carnal Forge, Steel Attack). The band have despite not beeing signed and despite all members are between 16-19 years old been on a two weeks long european tour with finish black metal legends Impaled Nazarene. The reason why i now write to you is because we are interested in getting the demo reviewd by you. Since we are a demo band with only young and studying members we have a very limited budget, therefore we wonder if you might concider making a review of the demo if we send you a ZIP-file with our demo/promo package?
Two tracks and a music video of the demo is available here, so that you can listen and se if you are interested - www.myspace.com/zonaria
Cheers, keep in touch!
/Emil




İNGİLİZCESİ ( Grup üyeleri için )

Zonaria came into contact with us, they send their demo and wanted us to criticize it.We didn't turn them down and wrote down something as much as we could do.

Firstly, lets learn something about band.Band released their first demo "Evolution Overdose" in 2005.Second one was released in 2006 under the name of "Vendered In Vain". Jonas Kjellgren who also worked with bands like
Scar Symmetry,Centinex, Incapacity, Carnal Forge, Steel Attack deal with the mix of the demo.Age of the members of the band is between 16-19.For such a low age average,this demo is perfect I can say.We shall talk about this later.Furthermore, band has toured with Black Metal band Impaled Nazarene for two weeks.

Demo's first song is "Vendered In Vain" also has given ıts name to it.Very brief ıntro and speed drums !!!
Also there are unsystematic rhythms time to time melodic, time to time harsh guitars.At the same time keyboards gave another breath to song.Harmony is well done.Vocals provided the aggression.

Second one "Attending Annihilation" has nearly the same quality of previous one.Clean vocals cacth the attention of yours.And clean vocals succeed in forming the melody on themselves.I can say that there is a good harmony of aggression and deepness.

The last one "Ravage The Breed" is not different on the point of quality and it is same when looked in its basis.

As a consequence, I think demo is very good and promising.In fact, a band which has only 2 demos might be amateur but Zonaria isn't.When a person listens to the song without having knowledge about band (by saying knowledge age, only two demos) might be astonished afterwards.For 17 average, demo is perfect.For those who love Sweedish style Death Metal with a little bit progresive will like this demo.My advice is just listen and support.They deserve.


Simon Berglund - Vocals, Lead Guitars
Emil Nyström - Guitar
Emanuel Isaksson - Drums
Jerry Ekman - Bass

Web :

http://www.zonaria.com/

Hiç yorum yok: